BAS JANSEN

dierenarts

Lees hier een interview met Bas over zijn werk als dierenarts.

   

Ik ben dierenarts Bas Jansen en ik ben in 2005 afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren aan de Universiteit Utrecht.

Na mijn afstuderen heb ik een paar waarnemingen gedaan en in 2006 ben ik aan het werk gegaan bij dierenkliniek de Polder, Maassluis en Maasdijk. Daar werk ik nog steeds met veel plezier! 

Mijn interesses liggen vooral bij de tandheelkunde en de internistische diergeneeskunde. Ik vind het een uitdaging om uit te zoeken wat een patiënt mankeert en het probleem op te lossen zodat deze zich weer beter gaat voelen.Het leuke in mijn vak is het contact met dieren, maar ook met de eigenaren. Naar mijn mening is het belangrijk om de cliënten goed te begeleiden, bij de leuke, maar soms ook de minder leuke gebeurtenissen.

Ik ben opgegroeid in een gezin met twee getrainde herders, en heb nog steeds een voorliefde voor de grotere hondenrassen. Ik was altijd graag bezig met onze kruising herdershond Dingo, die wij uit het asiel hadden gehaald. Helaas is hij overleden en hebben wij nu even geen hond meer in huis.

Ik woon in Vlaardingen met mijn vrouw Marjolein, onze zoon Benjamin en twee jonge katten. In onze vrije tijd gaan wij graag wandelen in de omgeving en als ik een sportieve bui heb ga ik eropuit op mijn mountainbike.