Laboratorium

BLOEDANALYSE

In onze kliniek hebben wij een eigen, in-house laboratorium. Hiermee kunnen wij een uitgebreid scala aan bloedtesten zelf doen en hoeft het bloed dus vrijwel nooit te worden opgestuurd. Binnen 20 tot 40 minuten (afhankelijk van het type test) kunnen we een uitslag van het bloedonderzoek hebben. Hierdoor is een snelle diagnostiek en dus een snellere behandeling van uw dier mogelijk, wat soms net het verschil kan maken tussen te laat zijn met behandeling en levensreddend kunnen optreden.

 

URINEANALYSE

Met ons urineanalyseapparaat kunnen wij een hoop waardevolle informatie verkrijgen over de lichamelijke toestand van uw huisdier. Binnen enkele minuten krijgen wij zo een indruk van de werking van bepaalde organen (denk aan nieren, lever en blaas). Wij zien in onze kliniek steeds vaker huisdieren die diabetes mellitus of suikerziekte ontwikkelen. Via urineonderzoek kunnen wij snel het glucosegehalte vaststellen. Dit kan een namelijk een indicatie zijn van (beginnende) suikerziekte.

 

MICROSCOPISCHE ANALYSE

Onze dierenartsen kunnen via de microscoop urine, ontlasting, vacht en afkrabsels van de huid onderzoeken. Een afkrabsel kan de aanwezigheid van mijten zoals demodex , sarcoptes of cheletiella
aantonen. Maar ook gistinfecties en schimmelinfecties worden nogal eens via het microscopisch beeld gevonden. In die laatste gevallen worden er ook kweekjes gemaakt om de diagnose definitief te bevestigen.