Acupunctuur

 

Als aanvullende behandelmethode bieden wij in onze praktijk ook acupunctuur aan. Dierenarts Marjolein van Zuijlen is opgeleid als dierenacupuncturist bij de International Veterinary Acupuncture Society.

Acupunctuur brengt het lichaam weer in balans door gebruik te maken van stofjes die van nature al in het lichaam aanwezig zijn, bijvoorbeeld endorfines en hormonen. Bij acupunctuur worden speciale, dunne naaldjes ingebracht op specifieke punten van het lichaam. Dit stimuleert in feite de zelf-helende energie van het lichaam. Het prettige van acupunctuur is dat er (voor zover bekend) geen negatieve bijwerkingen zijn voor het dier. Acupunctuur is van oorsprong een eeuwenoude, Oosterse geneeswijze. Wat niet veel mensen weten is dat het in het oude China ook al bij dieren werd toegepast.

Acupunctuur wordt vaak ingezet bij pijnklachten (denk aan artrose bij oudere dieren) of bij verlammingsverschijnselen (bijvoorbeeld hernia van de rug). Maar ook bij chronische huid- of blaasproblemen kan acupunctuur helpen. En soms zelfs bij gedragsproblemen.

Dierenarts Marjolein kan acupunctuur toepassen als losstaande behandeling of als aanvulling op een al ingestelde behandeling. Dit zorgt dat het dier sneller beter wordt of medicatie verlaagd kan worden. Dit laatste is met name fijn als patiënten last hebben van bijwerkingen van medicatie, zoals misselijkheid. Verder kan het bij dieren die ernstig ziek zijn helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Bekijk het filmpje van een acupunctuurbehandeling in onze kliniek.