Dierenartsen A.C. Stolp, S.R. Jansen & M. van Zuijlen-Jansen

Nieuws 2013

terug naar de nieuwspagina
  december 2013

fotowedstrijd 2013/2014

De derde fotowedstrijd is van start gegaan! Inzenden is mogelijk vanaf 7 december 2013 tot en met 7 maart 2014. Alle inzendingen zijn te bekijken in de wedstrijdgallery.fotowedstrijd 2013/2014 van start!


.


  december 2013

Nieuwabrief #6 is weer verstuurd.
De nieuwsbrief is ook online te bekijken.
  december 2013

Tijdens de feestdagen hebben wij aangepaste openingstijden.

Dinsdag 24 dec sluiting 17.00 uur
Woensdag 25 dec gesloten
Donderdag 26 dec gesloten
Dinsdag 31 dec sluiting 17.00 uur
Woensdag 01 jan gesloten

Namens alle medewerkers van Dierenklinieken De Polder, Maassluis en Maasdijk
wensen wij u en uw huisdieren fijne kerstdagen en een gezond 2014!!
  augustus 2013Marina Donker won de quiz 2013. De antwoorden van de quiz zijn te vinden op de quiz pagina
  juni 2013

Traditioneel staat de maand juni in het teken van chippen en registreren van uw huisdier. Er is bewust gekozen voor de maand juni omdat de vakantieperiode er weer aan komt en juist dan blijken veel huisdieren vermist te raken. Door uw dier te laten chippen en registreren (én ervoor te zorgen dat uw registratie up-to-date blijft) maakt u de kans om uw huisdier in zo'n geval terug te krijgen zo groot mogelijk.

Honden

Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieplicht voor honden ingevoerd: pups geboren vanaf 1 april 2013 moeten binnen 7 weken na de geboorte gechipt worden en binnen 8 weken na de geboorte bij een aangewezen databank worden geregistreerd; alle honden, ongeacht leeftijd, die vanaf 1 april 2013 worden geïmporteerd, moeten binnen 2 weken worden geregistreerd. Zij moeten al gechipt zijn om Nederland in te mogen (de registratieplicht geldt niet voor honden die korter dan 3 maanden in Nederland blijven, b.v. voor vakantie).Katten

Het chippen van katten is in Nederland niet verplicht, toch is het belangrijk om uw kat te laten chippen en registreren. Elk jaar komen veel katten in het asiel terecht, en vaak gaat dat om katten die zwervend zijn aangetroffen. Daarnaast komt het ook regelmatig voor dat mensen die een kat vinden die niet gechipt blijkt te zijn de kat zelf houden.

Actie

Omdat wij het erg belangrijk vinden dat uw dier gechipt is bieden wij in de maand juni het chippen én registeren van uw huisdier sterk gereduceerd aan. U betaalt slechts 25.00 euro i.p.v. 35.00 euro.

Neemt u uw huisdier mee naar het buitenland, dan is een identificatie in de vorm van een chip verplicht. Op de website chip je dier kunt u alles lezen over chippen en registreren.Service

Is uw dier wel gechipt? Dan u kunt u op één van onze vestigingen door de assistente laten controleren of de chip werkt en of uw dier staat aangemeld bij een databank. Deze controle is gratis.


  mei 2013Er is weer een mooie prijs te winnen. Deze keer kunt u meedoen met een kennis quiz. Meer informatie vindt u op de quiz pagina  april 2013

Nieuwabrief #5 met leuke weetjes is weer verstuurd.
De nieuwsbrief is ook online te bekijken.

  maart 2013

Konijnen vaccineren tegen Myxomatose en VHS

Deze week zijn de konijnen vaccinatie oproep brieven weer verstuurd. Myxomatose en Viraal Hemorragisch syndroom (VHS) zijn twee ernstige ziektes, die de dood van uw dier tot gevolg kunnen hebben. Alle konijnen kunnen besmet geraken ongeacht ras, leeftijd of huisvesting. Myxomatose wordt overgebracht door stekende insecten (zoals muggen en vlooien), terwijl VHS overgedragen kan worden via contact met wilde konijnen, maar ook via groene planten, hooi, kledij of schoeisel. Een binnenkonijn loopt dus evengoed risico op infectie!


foto: Nellie Willems


Vanwege het hoge sterftepercentage van VHS en myxomatose en het gebrek aan een succesvolle behandeling is preventie enorm belangrijk.

De afgelopen jaren vaccineerden we tegen VHS met Cunical en tegen Myxomatose met Lyomyxovax, en dit telkens om het half jaar. Vanaf 2012 worden bij onze klinieken de konijnen gevaccineerd met een nieuw en innovatief vaccin, namelijk Nobivac Myxo-RHD. Het is het eerste combinatievaccin dat 12 maanden bescherming biedt tegen zowel myxomatose als VHS met één enkele inenting.

Kenmerken van het nieuwe vaccin Nobivac Myxo-RHD:
  • Vaccinatie 1x per jaar
  • Combinatie vaccin tegen myxomatose én RHD (dus één injectie i.p.v. twee)
  • Bescherming na 3 weken
  • Mag vanaf 5 weken leeftijd
  • Per konijn 1 vaccin flesjeDit nieuwe Nobivac Myxo-RHD vaccin is in de medische wereld en voor onze konijnen een grote vooruitgang. De langere en betere werkzaamheid van het vaccin is voor ons reden genoeg ons vaccinatie beleid aan te passen.

Wat betekent het voor u?

Tot nu toe was u gewend twee keer per jaar een oproep te ontvangen om uw konijn in te laten enten. Nu hoeft u dus nog maar één keer per jaar langs te komen! Een flacon Nobivac Myxo-RHD bevat entstof voor één konijn, waardoor de konijnen-vaccinatie spreekuren komen te vervallen. U hoeft dus niet meer te wachten op deze vaccinatie spreekuren en kunt in principe altijd een afspraak maken. Als u bijvoorbeeld een nieuw konijn aanschaft kunt u het meteen beschermen door het te laten vaccineren met dit vaccin.

De konijneneigenaren die bij ons in het bestand staan ingeschreven ontvangen elk jaar vanzelf een oproep voor het maken van een vaccinatieafspraak.

Tijdens de vaccinatieafspraak krijgt uw konijn zoals gebruikelijk een algemene gezondheidscontrole met extra aandacht voor huid, vacht, gewicht en gebit en knippen we indien nodig de nagels. Wanneer u dat wenst geven we graag informatie over de juiste voeding, castratie of sterilisatie en behandelen we uw overige vragen.
  maart 2013

Voor de tweede keer werd een fotowedstrijd georganiseerd! Er werden 28 foto's ingestuurd maar helaas geen enkele video. Het was erg moeilijk om een winnaar te kiezen. Het gaat bij deze wedstrijd niet om de mooiste foto als je kijkt naar techniek en fotokwaliteit, maar meer om de foto die ons het meest aansprak qua 'verhaal' achter de foto of 'sfeer' die uit de foto spreekt. En dat valt niet mee, want alle foto's waren mooi en leuk en alle dieren hebben hun eigen verhaal! Maar er kan maar één winnaar zijn en dat is geworden

'SuzyQ op de trap' van Olga Kousbroek-van WensveenWij bedanken iedereen voor deelname aan deze tweede fotowedstrijd. Binnenkort wordt weer een nieuwe wedstrijd georganiseerd. Dit wordt geen fotowedstrijd maar een quiz met weetjes!
  februari 2013

Februari Maand van de gebitscontrole !

Voor u is het belangrijk om regelmatig een bezoek te brengen aan de tandarts. Ook voor onze huisdieren is een gezond gebit van belang.Wist u dat 80% van de honden ouder dan 3 jaar gebitsproblemen heeft? Gebitsproblemen komen tot uiting in de vorm van tandplak, tandsteen, geirriteerd tandvlees en erger. Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid en het welzijn van uw huisdier. Dieren met gebitsproblemen hebben pijn, moeite met kauwen en stinken uit de bek. Gebitsproblemen worden door dieren als zeer vervelend ervaren.Vanwege de gezondheidsrisico's en de consequenties voor het goed voelen van uw huisdier is het dus noodzakelijk regelmatig het gebit te laten controleren en de juiste gebitsverzorging te hanteren.Niet iedereen weet welke vormen van gebitsverzorging er zijn of welke het best past bij uw huisdier. Daarom is landelijk besloten meer aandacht te besteden aan dit onderwerp. Dit jaar is de maand februari wederom uitgeroepen tot de maand van het gebit. Op de website www.maandvandegebitscontrole.nl kunt u meer lezen over dit initiatief.

Ook in onze Dierenklinieken willen wij u graag helpen bij de juiste gebitsverzorging voor uw huisdier. Het is immers beter gebitsproblemen te voorkomen dan te genezen. In de maand februari kunt u op afspraak gratis het gebit van uw huisdier laten controleren. Samen met u bekijken we de gezondheid van het gebit van uw huisdier bevindingen worden genoteerd op een speciale gebitskaart waarna we een begleidingsplan opstellen om de gezondheid van het gebit te behouden of te verbeteren. Maak nu alvast een afspraak voor een gebitscontrole consult voor uw huisdier.
Tevens bieden we deze maand 10% korting op gebitsverzorgende voedingen en producten.Tips van de Dierenarts

Naast tandenpoetsen zijn er vele mogelijkheden om het gebit van uw huisdier gezond te houden. Zo heeft Dierenkliniek Maasdijk een uitgebreid assortiment Dental Toys. Een Dental Toy is speelgoed dat het gebit reinigt terwijl uw hond er op kauwt. Daarnaast zijn er speciale tandpasta's voor honden en katten, kauwstrips en antiplak vloeistof. Deze vloeistof kan gedoseerd worden door het drinkwater. Iedere keer wanneer uw huisdier drinkt, wordt het gebit automatisch verzorgd.Er is ook een unieke gebitsverzorgende voeding van Hill's voor hond en kat. waarvan het klinisch bewezen is dat het de tanden schoonmaakt tijden het eten van de speciaal samengestelde brokjes.Begin met een goede gebitsverzorging als u huisdier nog jong is .Hoe eerder u begint hoe eerder uw dier went en des te groter de kans dat het gebit gezond blijft.

Bij konijnen en knaagdieren komen vele gebitsproblemen voor voor deze dieren is een gebitscontrole dus ook van belang om problemen tijdig te herkennen of voorkomen. Een groot deel van de gebitsproblemen bij knaagdieren is te voorkomen door de juiste voeding.Graag geven wij u een passend advies
  januari 2013

reminder foto/video wedstrijd 2012/2013

U kunt nog steeds meedoen aan de fotowedstrijd! De inzendingstermijn is verlengd tot 1 maart 2013. Alle inzendingen zijn te bekijken in de wedstrijdgallery.fotowedstrijd 2012/2013 van start!


.
Voorgaande jaren:

2016 ]
2015 ]
2014 ]
2012 ]
2011 ]
2010 ]
2009 ]
2008 ]
2007 ]