Dierenartsen A.C. Stolp, S.R. Jansen & M. van Zuijlen-Jansen

Röntgenologie


In onze klinieken beschikken wij over moderne, digitale röntgenapparatuur: één voor algemene röntgenfoto’s en één speciaal voor het gebit. (zie ook Tandheelkunde). Röntgenfoto’s geven waardevolle informatie bij het stellen van de diagnose. Denk aan foto’s van delen van het skelet, bijvoorbeeld bij botbreuken, arthrose of andere gewrichtsproblemen. Ook kunnen wij via röntgenfoto’s bepaalde organen goed in beeld brengen, bijvoorbeeld hart, longen, nieren, lever, blaas en milt. Bij maag- en darmproblemen kunnen via röntgenfoto’s vaststellen of uw dier wellicht een vreemd voorwerp heeft opgegeten. Wij interpreteren de röntgenfoto’s direct en we nemen uitgebreid de tijd om de röntgenfoto’s/diagnose met u te bespreken.

rontgen dierenkliniek de polder


OFFICIËLE HD FOTO’S

Binnen onze kliniek kunnen wij officiële HD foto´s maken. Dierenarts Ad Stolp heeft hiervoor een speciale licentie, die lang niet elke praktijk in huis heeft. HD staat voor heupdysplasie, een aangeboren aandoening die bij vrijwel alle grote hondenrassen kan voorkomen. Wij maken officiële HD foto's in opdracht van u als eigenaar en de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied Nederland. Dit is noodzakelijk als u met een stamboomhond wil fokken. Volgens de regels geldt bij de meeste hondenrassen dat de hond minimaal 12 maanden oud is. Bij bepaalde hondenrassen is de minimale leeftijd 18 maanden. Het maken van HD foto’s is ook zinvol (bij niet-stamboomhonden) als u met uw hond aan hondensport wil doen of als er sprake is van pijn of slecht bewegen.
Bij het maken van officiële HD foto’s is het nodig dat wij de hond op zijn/haar rug op de röntgentafel leggen. Dankzij onze uitgebreide ervaring kunnen wij deze foto’s meestal maken zonder dat we een roesje aan de hond hoeven toe te dienen. De beoordelingscommissie van de Raad van Beheer stelt terecht hoge eisen aan de technische kwaliteit van de foto’s. Het bekken moet volledig symmetrisch liggen en de achterpoten moeten gestrekt afgebeeld worden. Verder moeten de knieschijven secuur ingedraaid zijn. De foto’s worden digitaal verstrekt zodat u snel de officiële uitslag heeft vanuit de Raad van Beheer. Voor het laten maken van de HD foto’s heeft u een account bij de Raad van Beheer nodig. Wij informeren u graag vooraf over hoe een en ander in zijn werk gaat.

officiele HD fotos dierenkliniek de polder


Placeholder Picture