Dierenartsen A.C. Stolp, S.R. Jansen & M. van Zuijlen-Jansen

Placeholder Picture

Ons Team

terug naar het team

Mijn naam is Ad Stolp. Ik ben dierenarts Gezelschapsdieren in Dierenkliniek "de Polder".

Ad Stolp

In 1987 ben ik als dierenarts, gespecialiseerd in Kleine Huisdieren, afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Ik ben geboren en getogen in Zaandijk. Als jongetje van 6 wist ik al dat ik later dierenarts wilde worden. Als voorbereiding op mijn studie heb ik atheneum B gedaan op het Zaanlands-Lyceum in Zaanstad. Ik ben getrouwd met Moniek en heb 2 zonen: Lukas en Sam.

In de zomer van 1987 ben ik in Maassluis komen werken, aanvankelijk als assistent dierenarts. In dat jaar is de dierenkliniek aan de Kwartellaan gebouwd en geopend. De eerste jaren van mijn werk heb ik de praktijk voor kleine huisdieren gedaan en daarbij ook nog in de boerenpraktijk gewerkt. In die tijd verrichtte ik bijvoorbeeld een operatie aan een kattenoog, maar deed ik een uur later een keizersnede bij een koe die in barensnood verkeerde of vaccineerde ik een koppel varkens. Een beetje zoals doktor Vlimmen dus toen......

Tegenwoordig hou ik me uitsluitend bezig met de diagnostiek, behandeling en chirurgie van gezelschapsdieren. Daarbij maken we gebruik van alle moderne middelen zoals röntgenfoto's, echoscopie, automatische bloed en urine-analyse apparatuur.

Ik verricht vrijwel alle operaties zelf. In onze kliniek hebben wij alle bewakingsapparatuur en ook een heel veilige gasnarcose, eigenlijk net zoals in een ziekenhuis. Om de kennis goed up-to-date te houden, volg ik regelmatig nascholing in binnen- en buitenland.

Ad Stolp
Ad Stolp

Bij de behandeling van dieren geloof ik stellig dat preventie van ziekte belangrijker is dan het oplossen van de problemen, zonder iets aan de oorzaak te doen. Daarom geloof ik ook in het gebruik van de juiste voeding, zodat de weerstand van een dier optimaal kan zijn. Ook vind ik het nuttig dat er een periodieke controle op gezondheid gedaan wordt, zodat je niet te laat bent als een ziekte zich aandient, want dieren klagen immers niet en het kan soms lang duren voordat men symptomen herkent.

Naast het klinische werk blijft toch de liefde voor dieren mijn belangrijkste motivatie om dit werk te doen. Thuis hebben we ook alle soorten huisdieren al gehad. Vaak geven wij dieren die niet meer bij hun oorspronkelijke baasje konden blijven of asieldieren, een tweede leven.

Op dit moment hebben we twee katten en een heel lief Dwerg-schnauzertje "Woeki". Ik neem haar regelmatig mee naar de praktijk, waar ze dan achter de balie lief op haar kussentje verblijft.

terug naar het team