Dierenartsen A.C. Stolp, S.R. Jansen & M. van Zuijlen-Jansen

Nieuws 2015

terug naar de nieuwspagina
  december 2015Tijdens de feestdagen hebben wij aangepaste openingstijden.

Donderdag 24 dec 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag25 dec gesloten
Zaterdag 26 decgesloten
Donderdag 31 dec 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 01 jan gesloten
Voor spoedgevallen kunt u ons altijd
24 uur per dag telefonisch bereiken via 010-5921978


Namens alle medewerkers van Dierenklinieken De Polder, Maassluis en Maasdijk
wensen wij u en uw huisdieren fijne kerstdagen en een gezond 2016!!  december 2015

fotowedstrijd 2015/2016

Inmiddels wordt alweer de zesde fotowedstrijd georganiseerd! Inzenden is mogelijk vanaf 5 december 2015 tot en met 15 april 2016. Alle inzendingen zijn te bekijken in de wedstrijdgallery.


  december 2015

Nieuwsbrief #9 is verstuurd. Wilt u ook automatisch de nieuwsbrief ontvangen? U kunt zich hier aanmelden.

De nieuwsbrief is ook online te bekijken.
  november 2015

nieuwe dierenartsGraag stellen wij u voor aan een nieuwe dierenarts! Marjolein van Zuijlen-Jansen is ons team komen versterken. Meer informatie vindt u op haar eigen pagina.
  april 2015

winnaar fotowedstrijd!

De winnaar van de fotowedstrijd is bekend!

Dit is de winnende foto: 'Belastingformulieren invullen ... leuker als deze foto kan ik het niet maken!', gemaakt door Maartje Bronswijk:De fotograaf schreef over de foto:

Hier nog een foto van Simba. Mijn man was de belastingformulieren aan het invullen, nou, weinig kans dus! Levert toch weer een leuke foto op toch? En met het invullen is het toch nog goed gekomen.

Alle inzendingen zijn te bekijken in de wedstrijdgallery.
  februari 2015

nieuw dierenpaspoort

Vanaf 29 december 2014 zijn een aantal regels over het reizen met huisdieren veranderd. Vanaf die datum wordt een nieuw EU dierenpaspoort uitgegeven dat beter bestand is tegen fraude. Het nieuwe paspoort mag bovendien alleen nog maar door dierenartsen worden meegegeven. De uitgever van de paspoorten houdt bij welke paspoorten (met welke paspoortnummers) aan welke dierenarts zijn geleverd.

In het nieuwe paspoort moeten de gegevens van het dier inclusief het chipnummer worden vermeld. De pagina met deze gegevens wordt vervolgens gelamineerd door de dierenarts. Pas daarna mag het paspoort aan de eigenaar van het dier worden meegegeven. Ook de Rabies vaccinatiestickers moeten met een speciale lamineersticker worden afgeplakt door de dierenarts, tenzij niet-verwijderbare vaccinatiestickers worden gebruikt. Op die manier kunnen de identificatiegegevens en de vaccinatiegegevens niet worden veranderd.

Als uw huisdier al een EU dierenpaspoort heeft en de identificatie van het dier is voor 29-12-2014 hierin ingevuld, dan mag u dat gewoon blijven gebruiken voor reizen naar het buitenland. Krijgt uw huisdier na 29-12-2014 een paspoort en wilt u met het dier reizen, dan moet dit een nieuw EU dierenpaspoort zijn.

Oude paspoorten kunnen na 29-12-2014 alleen nog gebruikt worden als boekje om inentingen in bij te houden, maar als ze pas na 29-12-2014 zijn ingevuld met de identificatie van het dier dan zijn ze niet geldig als grensdocument! Dat het boekje niet geschikt is om mee te reizen moet dan ook duidelijk in het paspoort worden vermeld, bijvoorbeeld op de binnenkant van de kaft, en het uiterlijk van het boekje moet worden aangepast zodat het niet meer lijkt op een EU dierenpaspoort. Dat kan bijvoorbeeld worden gedaan door een sticker over de buitenzijde te plakken. Overigens komen er ook inentingsboekjes, dus als u niet met uw dier wilt reizen dan zijn die wellicht geschikter om de vaccinaties van uw dier in bij te laten houden.Veranderde invoereisen

Zoals al eerder bekend werd gemaakt, is het bovendien na 29-12-2014 niet meer mogelijk om ongevaccineerde pups mee te nemen naar Nederland. Elke hond die ons land binnenkomt moet dan een geldige rabiësvaccinatie hebben. Deze mag gegeven worden vanaf een leeftijd van 12 weken en is pas 21 dagen daarna geldig. Dit betekent dat pups jonger dan 15 weken niet geïmporteerd mogen worden. Wilt u een pup van een buitenlandse fokker aanschaffen, dan moet u daar dus goede afspraken over maken omdat de pup langer dan gebruikelijk bij de fokker zal moeten verblijven!

Ook België verandert zijn invoereisen: net als in Nederland mogen daar vanaf 29-12-2014 geen pups zonder geldige rabiësvaccinatie worden ingevoerd. Dat heeft gevolgen voor pups die van een Nederlandse fokker naar een Belgische eigenaar zullen gaan.

In een aantal andere EU landen was het meenemen van een pup zonder geldige rabiësvaccinatie al niet toegestaan, zoals in Frankrijk, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Finland, Denemarken, Zweden en Malta. Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op.
  februari 2015

maand van de gebitsverzorging

Wist je dat een groot deel van de honden en katten last hebben van hun gebit? Een aangetast gebit kan voor problemen zorgen, niet alleen in de mond maar ook in andere belangrijke organen zoals het hart. Kauwt jouw huisdier niet meer zo makkelijk op zijn/haar brokjes of klaag je dat je huisdier ruikt uit zijn/haar mond? Dan wordt het tijd voor een gebitscontrole.

Kom daarom gauw de tanden van je huisdier laten zien in één van onze vestigingen. Maak een afspraak voor een gratis gebitcontrole


  januari 2015

reminder fotowedstrijd 2014/2015

Vergeet u niet mee te doen aan de fotowedstrijd? Inzenden is mogeijk tot en met 15 april 2015. Alle inzendingen zijn te bekijken in de wedstrijdgallery.
Voorgaande jaren:

2016 ]
2014 ]
2013 ]
2012 ]
2011 ]
2010 ]
2009 ]
2008 ]
2007 ]