Dierenartsen A.C. Stolp, S.R. Jansen & M. van Zuijlen-Jansen

Nieuws 2012

terug naar de nieuwspagina
  december 2012

Nieuwsbrief 4 werd op 10 december verzonden. In de nieuwsbrief nieuwtjes en een reminder voor de fotowedstrijd. Gemist? Klik hier.  november 2012

Laatste mogelijkheid om eekhoorn te registreren

Mensen die een Amerikaanse voseekhoorn, Grijze eekhoorn of de Pallas eekhoorn bezitten kunnen deze dieren nog tot 31 december van dit jaar laten registreren. Zij ontvangen voor het registreren, chippen en het onvruchtbaar maken een tegemoetkoming in de kosten.

Verbod
Sinds 1 juli 2012 geldt er een bezitsverbod en een handelsverbod voor drie soorten eekhoorns: de Amerikaanse voseekhoorn (Sciurus Niger), de Grijze eekhoorn (Sciurus carolinensis) en de Pallas' eekhoorn (Callosciurus erythraeus). Deze eekhoorns komen van nature niet voor in Nederland en vormen een bedreiging voor de inheemse eekhoorn. Om de flora en fauna in Nederland te beschermen, is er een verbod ingesteld. Dit verbod betekent dat u deze eekhoornsoorten niet meer mag houden, invoeren, uitvoeren, kopen, verkopen en vervoeren.

Vrijstelling aanvragen voor 31 december 2012
Heeft u één of meerdere van deze eekhoorns in uw bezit? Dan kunt u nog tot 31 december van dit jaar vrijstelling krijgen als u de eekhoorns laat registreren, laat chippen en onvruchtbaar laat maken. Het blijft dan nog wel verboden om deze dieren te vervoeren, te kopen of te verkopen.

Hoe registreren?
U registreert uw dieren bij Dienst Regelingen van het Ministerie van EZ. Hiervoor kunt u het formulier 'Melding Registratie eekhoorns' gebruiken. Dit formulier vindt u op www.drloket.nl onder 'Bezitsverbod uitheemse eekhoorns'. U neemt het ingevulde formulier mee naar de dierenarts. De dierenarts die uw eekhoorns chipt en onvruchtbaar maakt, ondertekent het formulier samen met u. Daarna stuurt u het formulier naar Dienst Regelingen. Op het registratieformulier kunt u ook aangeven of u een vergoeding wilt ontvangen voor het chippen en het onvruchtbaar maken.
  oktober 2012

foto/video wedstrijd 2012/2013

De tweede fotowedstrijd is van start gegaan! Deze keer kunt u ook een video insturen. Inzenden is mogelijk vanaf 7 oktober 2012 tot en met 1 maart 2013. Alle inzendingen zijn te bekijken in de wedstrijdgallery.fotowedstrijd 2012/2013 van start!


.


  oktober 2012

winnaar verhalen wedstrijd bekend

De winnaar van de eerste verhalen wedstrijd is bekend. Kijk hier voor het winnende verhaal!

Eervolle vermeldingen zijn hier te lezen.
  oktober 2012

Zoals u vast wel gemerkt heeft, zijn wij al een poosje bezig in en om de kliniek met allerlei kleine aanpassingen, vernieuwingen en kleine verbouwingen. De minst opvallende verandering was het nieuwe tuinhekje. Verder werd er een nieuwe buitendeur en wand geplaatst in de operatie ruimte. Er werden ook raampjes boven gemaakt zodat er nog meer daglicht binnen komt. Wij vinden dit al een hele verbetering.

Klik op een afbeelding voor een grotere weergave:Ook werd er een nieuw zuurstof systeem geplaatst in de operatiekamer. Onderstaand plaatje is van het GasEvacuatieSysteem dat in de operatiekamer wordt gebruikt. Dit systeem zorgt ervoor dat de uitgeademde verdovingsgassen tijdens de operatie afgevoerd worden in een gesloten buizensysteem. Een en ander zorgt er voor dat er geen verdovingsgas in de operatiekamer kan komen, zodat het voor de dierenarts en assistentes veilig is om langdurig in de OK te verblijven.

Klik op een afbeelding voor een grotere weergave:De tweede foto toont de nieuwe zuurstofconcentrator. Dit apparaat zet gewone omgevingslucht om in bijna zuivere zuurstof. Deze zuurstof wordt tijdens de operaties gebruikt bij de narcose van dieren. Dit gebeurt vooral bij de grotere operaties waarbij er ook een buisje in de keel is aangebracht (een tube). Ons nieuwe systeem is ook duurzaam omdat er geen perslucht zuurstofflessen meer nodig zijn.

Klik op een afbeelding voor een grotere weergave:Vooruitlopend op een grotere verbouwing werd er een raam geplaatst tussen spreekkamer 1 en de apotheek/voeropslag. Deze ruimte zal later in dit jaar omgebouwd worden tot een nieuwe hypermoderne röntgenkamer. Wij zullen wij daar in het vervolg ook de echo's gaan maken.

Klik op een afbeelding voor een grotere weergave:Het is nu soms nog wat rommelig maar wij proberen de overlast voor u en uw dieren zo beperkt mogelijk te houden. Maar het uiteindelijke doel is om in onze kliniek gebruik te kunnen maken van de meest geavanceerde apparatuur op dit moment. Wij hopen dan dat u een beetje overlast nu dus voor lief zult nemen, om straks te kunnen genieten van een moderne prettige omgeving met state of the art apparatuur die de beste zorg voor uw dier mogelijk maakt.
  september 2012

Meedoen met de verhalen wedstrijd kan nog tot en met 30 september 2012. Vergeet u niet mee te doen?
  september 2012Deze week zijn de konijnen vaccinatie oproep brieven weer verstuurd.
In de periode van 12 september t/m 22 september organiseren wij speciale konijnen vaccinatie spreekuren. Tijdens dit spreekuur hanteren wij een actie vaccinatie tarief van 17,50 euro per konijn.

De speciale spreekuren vinden plaats op :

woensdag 12 en 19 sept

Dierenkliniek Maassluis

09.15 tot 09.45 uur

vrijdag 14 en 21 sept

Dierenkliniek Maasdijk

16.00 tot 16.30 uur

zaterdag 15 en 22 sept

Dierenkliniek de Polder

09.30 tot 10.00 uur


Uiteraard kunt u ook op een ander tijdstip een afspraak maken
  juli 2012


Vakantieperiode 30 juli - 10 augustus 2012!

De kliniek en trimsalon in Maasdijk zijn beperkt geopend in de laatste twee weken van de bouwvak vakantie van maandag 30 juli tot en met vrijdag 10 augustus.

Het dagelijks inloopspreekuur gaat in deze periode door tussen 16.30 en 17.30 uur. Uiteraard kunt u dan ook bij ons terecht voor het afhalen van voer en medicijnen.

Op andere momenten bent u van harte welkom in Dierenkliniek de Polder.
  juli 2012

Nieuwsbrief 2 werd op 10 juli verzonden. In de nieuwsbrief alles over de verhalenwedstrijd 2012 en het 25 jarig jubileum van Ad Stolp! Gemist? Klik hier.
  juni/juli 2012Ad Stolp 25 jaar Dierenarts in Maassluis en Maasdijk
03 juli 1987 - 03 juli 2012

Beste allemaal,
Het is alweer 25 jaar geleden dat Dierenarts Ad Stolp is begonnen met werken voor Dierenkliniek de Polder. Deze mijlpaal vieren wij graag met jullie. Daarom nodigen wij jullie uit om Ad persoonlijk te komen feliciteren.
Datum : dinsdag 3 juli 2012
Tijd : 18.30 - 20.30 uur
Locatie : Kwartellaan 44 3145 AL Maassluis

  juni 2012

reminder fotowedstrijd 2012

Zoals al was aangekondigd in de nieuwsbrief, wordt in 2012 wordt voor de eerste keer een fotowedstrijd georganiseerd. Inzenden is mogelijk vanaf 5 april 2012 tot en met 1 juli 2012. Alle inzendingen zijn te bekijken in de wedstrijdgallery.fotowedstrijd 2012 van start!


.   juni 2012

Juni Chipmaand !

Is uw huisdier al gechipt?


Een chip kan snel en vrijwel pijnloos onder de huid van een dier worden ingebracht. Door de unieke code die bij deze chip hoort kan uw dier aan u als eigenaar worden gekoppeld. Mocht het dier ooit de weg kwijtraken ,dan weet de dierenarts, de dierenambulance of het dierenasiel u snel te traceren. Chippen is verplicht voor dieren die naar het buitenland reizen en bij het afsluiten van een diermedische verzekering.
Traditioneel is de juni maand weer landelijk uitgeroepen tot chipmaand. Wij ondersteunen deze actie van harte en u kunt bij ons in de gehele juni maand uw dier bij ons laten chippen voor slechts 25 euro


  mei 2012

Vandaag 3 mei hadden we de hele dag bezoek van Didem en cameraman/regisseur Jos van W.O.S TV. Zij kwamen bij ons filmen voor de serie On the Job die te zien zal zijn vanaf vrijdag 11 mei om 19.00 uur op W.O.S TV. We maakten ook enkele foto's die te zien zijn op deze link. Het filmpje staat ook hier. Het was een hele drukke , vermoeiende maar ontzettende leuke dag. Didem en Jos Bedankt !!!

On the Job: Vanaf vrijdag 6 april is op WOS TV een nieuwe serie afleveringen van On the Job te zien. Didem probeert in de regio weer verschillende beroepen uit. Doordat ze in deze tweede reeks ook echt meewerkt moeten de mouwen worden opgestroopt en is ze niet bang voor vieze handen om een goed beeld van het beroep te krijgen. Ook kan dan pijnlijk duidelijk worden waar ze niet voor in de wieg is gelegd, maar gelukkig vallen er altijd veel dingen te leren. Elke vrijdagavond om 19.00 uur is er een nieuwe aflevering van On the Job te zien op WOS TV. Uitzending gemist? Geen probleem! Check: wos.nl en kijk via uitzending gemist de afleveringen terug.
  april 2012

Nieuwsbrief 1 werd op 6 april verzonden. In de nieuwsbrief alles over de fotowedstrijd 2012! Gemist? Klik hier.
  april 2012

Konijnen vaccineren tegen Myxomatose en VHSDeze week zijn de konijnen vaccinatie oproep brieven weer verstuurd

In de perioden van 4 april t/m 14 april organiseren wij speciale konijnen vaccinatie spreekuren. Tijdens dit spreekuur hanteren wij een actie vaccinatie tarief van 17,50 euro per konijn.
De speciale spreekuren vinden plaats op :

Woensdag 4 en 11 april

Dierenkliniek Maassluis

09.15 tot 09.45 uur

Vrijdag 6 en 13 april

Dierenkliniek Maasdijk

16.00 tot 16.30 uur

Zaterdag 7 en 14 april

Dierenkliniek de Polder

09.30 tot 10.00 uurUiteraard kunt u ook op een ander tijdstip een afspraak maken.
  februari 2012

Februari Maand van de gebitscontrole !

Voor u is het belangrijk om regelmatig een bezoek te brengen aan de tandarts. Ook voor onze huisdieren is een gezond gebit van belang.Wist u dat 80% van de honden ouder dan 3 jaar gebitsproblemen heeft? Gebitsproblemen komen tot uiting in de vorm van tandplak, tandsteen, geirriteerd tandvlees en erger. Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid en het welzijn van uw huisdier. Dieren met gebitsproblemen hebben pijn, moeite met kauwen en stinken uit de bek. Gebitsproblemen worden door dieren als zeer vervelend ervaren.Vanwege de gezondheidsrisico's en de consequenties voor het goed voelen van uw huisdier is het dus noodzakelijk regelmatig het gebit te laten controleren en de juiste gebitsverzorging te hanteren.Niet iedereen weet welke vormen van gebitsverzorging er zijn of welke het best past bij uw huisdier. Daarom is landelijk besloten meer aandacht te besteden aan dit onderwerp. Dit jaar is de maand februari wederom uitgeroepen tot de maand van het gebit. Op de website www.maandvandegebitscontrole.nl kunt u meer lezen over dit initiatief.

Ook in onze Dierenklinieken willen wij u graag helpen bij de juiste gebitsverzorging voor uw huisdier. Het is immers beter gebitsproblemen te voorkomen dan te genezen. In de maand februari kunt u op afspraak gratis het gebit van uw huisdier laten controleren. Samen met u bekijken we de gezondheid van het gebit van uw huisdier bevindingen worden genoteerd op een speciale gebitskaart waarna we een begleidingsplan opstellen om de gezondheid van het gebit te behouden of te verbeteren. Maak nu alvast een afspraak voor een gebitscontrole consult voor uw huisdier.
Tevens bieden we deze maand 10% korting op gebitsverzorgende voedingen en producten.Tips van de Dierenarts

Naast tandenpoetsen zijn er vele mogelijkheden om het gebit van uw huisdier gezond te houden. Zo heeft Dierenkliniek Maasdijk een uitgebreid assortiment Dental Toys. Een Dental Toy is speelgoed dat het gebit reinigt terwijl uw hond er op kauwt. Daarnaast zijn er speciale tandpasta's voor honden en katten, kauwstrips en antiplak vloeistof. Deze vloeistof kan gedoseerd worden door het drinkwater. Iedere keer wanneer uw huisdier drinkt, wordt het gebit automatisch verzorgd.Er is ook een unieke gebitsverzorgende voeding van Hill's voor hond en kat. waarvan het klinisch bewezen is dat het de tanden schoonmaakt tijden het eten van de speciaal samengestelde brokjes.Begin met een goede gebitsverzorging als u huisdier nog jong is .Hoe eerder u begint hoe eerder uw dier went en des te groter de kans dat het gebit gezond blijft.

Bij konijnen en knaagdieren komen vele gebitsproblemen voor voor deze dieren is een gebitscontrole dus ook van belang om problemen tijdig te herkennen of voorkomen. Een groot deel van de gebitsproblemen bij knaagdieren is te voorkomen door de juiste voeding.Graag geven wij u een passend advies


Voorgaande jaren:

2016 ]
2015 ]
2014 ]
2013 ]
2011 ]
2010 ]
2009 ]
2008 ]
2007 ]