Dierenartsen A.C. Stolp, S.R. Jansen & M. van Zuijlen-Jansen

Nieuws 2010

terug naar de nieuwspagina
  oktober 2010

Dierendag feest Maasdijk 2 okt 2010

  


Op een zonnige zaterdag mochten wij veel dieren en hun baasjes verwelkomen in en om onze kliniek . Op de foto's ziet u een kleine impressie van een geweldige gezellige geslaagde dag. Vanuit Maasdijk aan allen die kwamen en meegeholpen hebben Hartelijk Dank en alvast tot volgend jaar!


  september 2010

September /Oktober 2010: Dierendagfeest !

De vakanties zijn weer achter de rug Dierenartsen en Assistentes zijn al dan niet gebruind weer uitgerust begonnen aan hun werkzaamheden in de diverse klinieken . Ook in het naderende herfst seizoen hebben wij weer leuke acties voor u in petto. Dierenkliniek Maasdijk bijt deze keer het spits af met een spetterend Dierendag feest op zaterdag 2 oktober a.s.


  juli 2010

Klik op vakantie voor tips en wetenswaardigheden rondom vakantie met huisdieren . Wij wensen u en uw huisdieren een fijne vakantie.
  juni 2010

Traditioneel staat de maand juni weer in het teken van het chippen en registreren van uw huisdier. Voor de maand juni is bewust gekozen omdat deze maand voorafgaat aan de vakantie periode, en juist in deze periode blijken de meeste eigenaren hun huisdier als vermist op te geven. Wij adviseren huisdiereneigenaren dan ook om nog voor de zomervakantie uw huisdier te laten chippen. Kijk voor meer info op : chip je dier. Tijdens de maand juni kunt u uw huisdier bij ons laten chippen en registreren voor 27.50.


  april 2010

In 't zonnetje !

Deze maand zetten wij de 20 jarige krasse kater Christopher en zijn bazin Mevrouw Jordaan graag in het warme lentezonnetje. Onlangs vierde Christopher zijn 20e verjaardag en was het weer tijd voor zijn controle,Christopher is namelijk al jaren nierpatient en komt trouw vier keer per jaar op controle. Aan de hand van een urine en bloedonderzoek houden wij zijn nierfunctie nauwlettend in de gaten en mede dankzij de goede zorgen van zijn bazin zijn medicatie en nier- dieet leeft Christopher al jaren een onbezorgd en prettig leven.


  maart 2010

Maart 2010
Deze week zijn de KONIJNEN vaccinatie -oproepbrieven weer verstuurd. We proberen zo om voor de zomer alle konijnen weer opnieuw te beschermen tegen MYXAMATOSE en VHS virus.

  februari 20109 februari 2010
Een gevaarlijke job!

Dat het werk van een politie hond ook heel gevaarlijk kan zijn bewijst het volgende verhaal.
Het is dinsdagmiddag 9 februari als in Dierenkliniek Maasdijk de telefoon gaat. Ik heb een redelijk bezorgd klinkende politie agent aan de telefoon die mij meldt dat hij direct met zijn hond wil langskomen. De agent en zijn diensthond Sam zijn betrokken geweest bij een inzet waarbij de hond is aangevallen met een bijl en mes. Op het moment dat de agent mij belde was er net geen dierenarts aanwezig in de kliniek, dus ik stuurde de agent door naar onze andere kliniek aan de Kwartellaan. Nadat ik de telefoon neergelegd had belde ik direct de assistente om te melden dat de agent en zijn hond onderweg waren en met spoed behandeld moesten worden. Even later zag ik door het raam de politie auto met zwaailicht en sirene over de Maasdijk richting Maasluis rijden.

Toen Sam, de politiehond in de kliniek aankwam heeft dokter Stolp eerst een algemeen onderzoek gedaan: hart, longen, temperatuur, kleur van de slijmvliezen en de uitwendige verwondingen werden bekeken. Sam had een snee op zijn kop en een grote wond op de borst . Deze verwondingen konden redelijk eenvoudig met krammen dichtgemaakt worden. Om er zeker van te zijn dat Sam geen inwendige verwondingen had opgelopen, werden er rontgenfoto's van zijn borst en buikholte gemaakt. Gelukkig werden er geen afwijkingen gevonden. Sam had echt geluk gehad en na een paar dagen pijnstilling en een antibiotica kuur om infecties te voorkomen konden Sam en zijn baas weer samen aan het werk!  februari 2010

Februari Maand van de gebitscontrole !Voor u is het belangrijk om regelmatig een bezoek te brengen aan de tandarts. Ook voor onze huisdieren is een gezond gebit van belang.Wist u dat 80% van de honden ouder dan 3 jaar gebitsproblemen heeft? Gebitsproblemen komen tot uiting in de vorm van tandplak, tandsteen, geirriteerd tandvlees en erger. Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid en het welzijn van uw huisdier. Dieren met gebitsproblemen hebben pijn, moeite met kauwen en stinken uit de bek. Gebitsproblemen worden door dieren als zeer vervelend ervaren.Vanwege de gezondheidsrisico's en de consequenties voor het goed voelen van uw huisdier is het dus noodzakelijk regelmatig het gebit te laten controleren en de juiste gebitsverzorging te hanteren.Niet iedereen weet welke vormen van gebitsverzorging er zijn of welke het best past bij uw huisdier. Daarom is landelijk besloten meer aandacht te besteden aan dit onderwerp. Dit jaar is de maand februari wederom uitgeroepen tot de maand van het gebit. Op de website www.maandvandegebitscontrole.nl kunt u meer lezen over dit initiatief.

Ook in onze Dierenklinieken willen wij u graag helpen bij de juiste gebitsverzorging voor uw huisdier. Het is immers beter gebitsproblemen te voorkomen dan te genezen. In de maand februari kunt u voor slechts 7.50 euro het gebit van uw huisdier laten controleren. Samen met u bekijken we de gezondheid van het gebit van uw huisdier bevindingen worden genoteerd op een speciale gebitskaart waarna we een begleidingsplan opstellen om de gezondheid van het gebit te behouden of te verbeteren. Maak nu alvast een afspraak voor een gebitscontrole consult voor uw huisdier. Voor iedere deelnemer hebben wij een leuk gratis pakketje klaarliggen.

Tips van de Dierenarts

Naast tandenpoetsen zijn er vele mogelijkheden om het gebit van uw huisdier gezond te houden. Zo heeft Dierenkliniek Maasdijk een uitgebreid assortiment Dental Toys. Een Dental Toy is speelgoed dat het gebit reinigt terwijl uw hond er op kauwt. Daarnaast zijn er speciale tandpasta's voor honden en katten, kauwstrips en antiplak vloeistof. Deze vloeistof kan gedoseerd worden door het drinkwater. Iedere keer wanneer uw huisdier drinkt, wordt het gebit automatisch verzorgd.Er is ook een unieke gebitsverzorgende voeding van Hill's voor hond en kat. waarvan het klinisch bewezen is dat het de tanden schoonmaakt tijden het eten van de speciaal samengestelde brokjes.Begin met een goede gebitsverzorging als u huisdier nog jong is .Hoe eerder u begint hoe eerder uw dier went en des te groter de kans dat het gebit gezond blijft.

Bij konijnen en knaagdieren komen vele gebitsproblemen voor voor deze dieren is een gebitscontrole dus ook van belang om problemen tijdig te herkennen of voorkomen. Een groot deel van de gebitsproblemen bij knaagdieren is te voorkomen door de juiste voeding.Graag geven wij u een passend advies
  januari 2010

26 januari 2010


Het shopgedeelte in Dierenkliniek Maasdijk is weer gevuld we hebben weer heerlijke snacks, leuk speelgoed en diverse verzorgingsartikelen ingekocht. Kom snel eens kijken in Maasdijk !


Voorgaande jaren:

2016 ]
2015 ]
2014 ]
2013 ]
2012 ]
2011 ]
2009 ]
2008 ]
2007 ]