Dierenartsen A.C. Stolp, S.R. Jansen & M. van Zuijlen-Jansen

Nieuws 2008

terug naar de nieuwspagina
  december 2008

December 2008

Rustige maand, behalve dan het vuurwerk en de problemen daarmee voor onze huisdieren. Iedereen een gelukkig jaareinde toegewenst. We zien elkaar in het nieuwe jaar weer.
  december 2008

december 2008

Dat verlatingsangst soms een gecompliceerd probleem is, weten we wel. Dat er een oplossing kan zijn ook na elf jaar proberen, nu ook. Lees de bedankbrief van mevrouw Wilms.

Maassluis 1-12-2008
Dankzij dierenarts dr. A.C. Stolp en Telizen is Happy na 11 jaar pas echt happy !!!!
Happy is een 11 jarig teefje, vuilnisbakje van 50 cm schofhoogte en weegt zo'n 18 kg. Zij heeft een klein maltezer leeuwtje als huisgenootje.Zoals op de foto hierboven te zien is, heeft Happy geleden onder een enorme verlatingsangst. U ziet het resultaat van haar totale ontreddering wanneer zij, in dit geval een uurtje, alleen gelaten werd. Het probleem werd zo groot en de ontreddering zo erg dat ik overwogen heb Happy uit haar lijden te laten verlossen. Hoe ouder zij wordt des te erger leek het te worden. We hebben in die 11 jaar echt van alles geprobeerd: een soort genootje (maltezertje), bench training, gedragstraining, de radio aan een gedragen trui in haar mand leggen, speelgoed, kong, activity ball, homeopatische middelen enz, Maar dit alles leek niet of maar tijdelijk te helpen. Het medicijn Clomicalm alleen bleek ook niet voldoende te zijn. We maakten een afspraak bij de dierenarts en vroegen zijn raad.

Happy gebruikt nu zo'n 4 weken Telizen en een D.A.P. halsband (en een minimale hoeveelheid Clomiclam). Zij is een normale, vrolijke hond die nu geen probleem meer heeft met een aantal uren alleen blijven (wel zo'n 4 a 5 uur). Ik ben dierenarts Stolp van de dierenkliniek de Polder te Maassluis heel erg dankbaar dat hij Telizen en een D.A.P. band voorgeschreven heeft! Ik had eerst mijn twijfels hierover omdat ik al zoveel geprobeerd heb maar... dit werkt echt!! Hiernondert ziet u Happy zitten in een niet gesloopte gang! Onweer, vuurwerk en alleen zijn is nu geen drama meer! Na 11 jaar een rustige, vrolijke en zeker geen slaperige hond is een droom die uitkomt.Foto hierboven : dezelfde gang en een tevreden Happy

Dierenartsen dr. Stolp, dr. Scholten en dr. Jansen en alle assistenten van dierenkliniek de Polder hartelijk bedankt voor alle hulp! Namens een happy Happy en een even happy baas,
Vriendelijke groeten, M. Wilms

  september 2008

September 2008

Trimsalon Nieuws van onze trimsalon in Maasdijk: Overmatig verharen

Veel honden hebben op dit moment last van overmatige verharing. De haren laten in grote mate tegelijk los en er is niet meer tegenop te borstelen. Veel honden hebben hierdoor ook jeuk. Deze fase treedt twee keer per jaar op en is bedoeld om de vacht van de hond te verwisselen voor de zomer naar winter en andersom. Dit gebeurt dan ook in het voorjaar en in het najaar.
Om verhaar problemen te voorkomen moet u niet al teveel borstelen tussen de verhaarperiodes in. Hierdoor kan de vacht erg verstoord raken. Het regelmatig te hard en te lang borstelen met verkeerd materiaal is de oorzaak. Niet alleen het dode haar wordt eruit gehaald, maar ook het goede levende haar. De huid reageert hierop door het aanmaken van nieuwe haren. Dit zorgt voor een verhaarprobleem gedurende het hele jaar door en heet het overborstelingseffect. Om de vacht goed aan te pakken tijdens de verhaarperiode zou u de hond in onze trimsalon grondig kunnen laten borstelen, eventueel ontwollen, wassen en fohnen. Dan worden alle haren die los zitten er in een keer uit gehaald zonder dat de huid beschadigd wordt. Vervolgens wordt uw hond dan met een speciale föhn en shampoo behandeld, waardoor u zult merken dat u opeens een stuk minder haren in huis vindt!
Vraag gerust advies of een prijsopgave voor deze behandeling in onze trimsalon.

Vriendelijke groet :
Team Dierenkliniek Maasdijk
Willem III straat 29 a Maasdijk
tel 0174514302
  september 2008

September 2008

Daniela Kousbroek kwam recent even kijken wat we in de "zielige dierendoos" hadden, want die gaat ze straks weer mee nemen naar Turkije alwaar ze een project hebben.

Marmaris

Als echte dierenliefhebbers laten wij onze katten regelmatig nakijken door de dierenartsen van dierenkliniek De Polder. Wij komen hier dan ook al jaren. Tijdens deze bezoekjes wordt er ook regelmatig gesproken over dierenzaken en zo kwam ter sprake dat mijn ouders en ik regelmatig naar Turkije gaan om de daar te gaan helpen in de kattenopvang in Marmaris, Turkije. De dierenartsen boden toen spontaan aan om een "zielige dierendoos” in het leven te roepen. In deze doos worden medicijnen die zijn ingeleverd verzameld. Ook andere spullen zoals ontwormingsmiddel wordt hierin verzameld. Twee keer per jaar halen wij de doos op, zoeken de spullen uit, vertalen het e.e.a. en nemen dit dan mee naar de kattenopvang. De dierenarts van de opvang is hier elke keer weer ontzettend blij mee. Sommige spullen zijn in Turkije niet te krijgen en veel katten (en honden) zijn hier de afgelopen twee jaar mee geholpen. Wij zijn de mensen van dierenkliniek De Polder erg dankbaar dat ook zij zich willen inzetten voor de dieren van Marmaris. Als u wilt weten waar de door u ingeleverde medicatie naar toe gaat kunt u hieronder het verhaal lezen van Jeannie Thirkill en haar katten.

Al sinds 1993 vangt Jeannie Thirkill kansloze straatkatten op. Zij begon in Fethiye maar moest daar weg van de overheid. De catshelter is toen verhuisd naar Marmaris, Turkije. Verscholen achter een grote berg biedt de catshelter momenteel een veilig plek aan 250 katten, 2 honden en een ezel. De kattenopvang van Jeannie begon klein, maar groeide snel. De omstandigheden waarin de dieren en Jeannie zich bevinden is redelijk primitief. Er is geen elektriciteit of stromend water. Er is een dieselgenerator. De generator is al oud en wordt eigenlijk alleen ingezet in noodgevallen. Er zijn kattenverblijven gerealiseerd waar de katten kunnen schuilen tegen wind, regen en zon. Buiten is een zeer grote ren waar de katten kunnen hollen, spelen of luieren. Ook kent de kattenopvang een quarantaineruimte waar nieuwe dieren bij binnenkomst eerst worden ondergebracht om uitbraak van eventuele ziekten te voorkomen, en sinds kort is er zelfs een kleine ziekenboeg.

Helaas heeft een groot aantal katten een triest verleden. Dit kan variëren van geamputeerde pootjes door mishandeling tot trauma's van wat de dieren hebben meegemaakt. Jeannie doet alles wat ze kan om dit leed te verzachten. Ook de lokale bevolking kent de opvang; soms positief en soms negatief. Sommige mensen dumpen hun dieren voor de deur van de opvang. Andere mensen helpen, werken en/of denken juist mee. Helaas bestaat in Turkije op sommige plaatsen het bijgeloof dat het inademen van katten- of hondenharen de dood tot gevolg kan hebben. Het laten steriliseren en castreren van katten gebeurt nauwelijks. Door middel van voorlichting probeert Jeannie hier verandering in te brengen. De dieren zijn dankbaar voor alles: een aai over hun bol, een hand brokjes en een beschutte slaapplaats. Het leven van Jeannie kent weinig tot geen luxe. Jeannie stelt haar leven volledig in het teken van haar dieren, ze doet wat ze kan met weinig middelen, soms tegen de verdrukking in. Jeannie en haar dieren leven van giften en het is zeer zeker geen vetpot. De zwaarste maanden voor Jeannie zijn november t/m april. Er zijn dan bijna geen toeristen meer en geld voor voedsel is dan bijna altijd een probleem. Helaas mag er in Turkije geen kattenvoer vanuit het buitenland worden ingevoerd. Toch is zij bijna altijd vrolijk en positief. De dieren zien er goed en gezond uit. In de zomermaanden wordt haar team versterkt met vrijwilligers uit diverse landen die naar Marmaris komen om haar te helpen met haar werk. Deze vrijwilligers nemen allerlei spullen mee voor Jeannie en haar dieren. Ook proberen ze geld op te halen op de markt van Marmaris, geven voorlichting aan toeristen, helpen mee met sterilisatie/castratie acties en helpen natuurlijk zoveel mogelijk mee in de opvang. Sommige vrijwilligers bieden een kat uit de opvang een warm mandje in Nederland of een ander land.

Jeannie zorgt naast de dieren in de opvang ook voor de zwerfkatten (en honden) die zich rond de hotels in Marmaris op houden. Zij voert deze katten bij tijdens én na het toeristenseizoen. Natuurlijk probeert Jeannie de zwerfkattenpopulatie terug te dringen door sterilisatie- en castratie acties. Dit laatste is eigenlijk de enige oplossing voor het probleem van zwerfdieren.

Jeannie heeft hard gewerkt aan een goede verstandhouding met de lokale overheid en de hoteliers. Er is in veel Zuid Europese landen wel een Zwerfdierenbeleid maar dit wordt niet toegepast door desinteresse van de lokale overheid/betrokken personen. Een aantal hoteliers ziet Jeannie graag komen omdat zij met hen samenwerkt om de zwerfkatten-populatie terug te dringen. Andere hoteliers stellen zich agressief op en proberen het probleem op hun manier, door bijvoorbeeld het strooien van gif, te voorkomen. Met dit soort mensen probeert Jeannie toch afspraken te maken zodat dierenleed voorkomen kan worden.

Jeannie's droom is het drastisch terugbrengen van de zwerfkattenpopulatie d.m.v. de TNR methode (trap-neuter-release) zodat ook het aantal katten in de opvang daalt en hier uiteindelijk alleen nog de echte "kneuzen en deuken” worden opgevangen. Aan het realiseren van deze droom wordt momenteel hard gewerkt. We willen proberen het aantal sterilisatie-/castratie acties op te voeren zodat de zwerfkattenpopulatie sneller zal dalen. Hierbij is alle mogelijke hulp zeer welkom. Voor meer informatie kunt u via e-mail contact opnemen met Daniëla Kousbroek
  juli 2008

Juli 2008:

Onze Suzanne van Dierenkliniek de Polder staat in de Maassluise Courant "de Schakel". Ze vertelt alles over haar beroep.


  juni 2008

De zomervakantie komt er weer aan. Mensen zijn met hun honden vaker en langer buiten. Ook reizen de dieren vaak mee als mensen op vakantie gaan. Door de hogere temperaturen worden de omstandigheden voor parasieten ook gunstiger. Wij hebben wat informatie en tips om goed voorbereid de vakantieperiode in te gaan. Wij hebben wat tips op een rijtje gezet


  feb/mei 2008

februari t/m mei 2008

Er is rabies (hondsdolheid) in Frankrijk geconstateerd !Deze infectie is besmettelijk bij een beet en dodelijk voor mens en dier. Uiteraard moeten alle honden en katten gevaccineerd worden een maand of langer voor vertrek naar Frankrijk.
  januari 2008

januari 2008

Huisdieren service point: nieuwe dierenkliniek met uniek, aanvullend concept geopend in Maasdijk!


Voorgaande jaren:

2016 ]
2015 ]
2014 ]
2013 ]
2012 ]
2011 ]
2010 ]
2009 ]
2007 ]