Dierenartsen A.C. Stolp, S.R. Jansen & M. van Zuijlen-Jansen

Nieuws 2007

terug naar de nieuwspagina
  september/december 2007

September tot en met December 2007

Druk druk druk.... we zijn bezig geweest met van alles en nog meer om onze nieuwe plek in Maasdijk klaar te krijgen voor het nieuwe jaar!

Nieuwsbrief
Dierenklinieken "Maassluis, De Polder en Maasdijk".


Geachte Cliënt,
Middels deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen op Diergeneeskundig gebied en de nieuwste ontwikkelingen binnen onze klinieken.

Dierenkliniek Maasdijk
Al vanaf september zijn we bezig geweest met het verbouwen en inrichten van deze locatie, die als ondersteuningspunt voor de andere klinieken in Maassluis zal fungeren. De voormalige fietsenwinkel en werkplaats, die aan de Willem III straat 29a te Maasdijk is gevestigd, is na een grondige verbouwing in een aantal weken getransformeerd tot een plek waar men voor alle dierenbehoeften terecht kan. De laatste weken van december zullen de deuren al officieus open gaan, maar pas in het nieuwe jaar gaan we officieel open. Openingstijden zijn dagelijks van 09:30 – 18.30uur. Telefoonnummer is 0174-514302 Allereerst wordt er natuurlijk diergeneeskunde bedreven. In de middag wordt er een inloop spreekuur gehouden door dierenarts Bas Jansen , die inmiddels al voor het derde jaar bij ons team hoort. Van maandag tot vrijdag, 's middags van 16:00 uur tot 18:00 uur is hij in de kliniek aanwezig. De locatie zal tevens als huisdierenservicepunt gaan fungeren. Ook is er een trimsalon aanwezig, waar u zonder afspraak terecht kunt! Natuurlijk is er voor voeding en andere dierbenodigdheden een ruime plaats in de kliniek ingeruimd.

Huisdieren Service Punt Maasdijk
U houdt van uw huisdier en wilt dat het goed met hem gaat. De gezondheid en het welzijn van uw huisdieren staan daarom voorop. Of misschien bent u wel van plan een huisdier aan te schaffen en wilt u graag eerst goed geïnformeerd worden. Met al uw vragen over de gezondheid en verzorging van uw huisdier kunt u terecht bij het Huisdieren Service Punt. Ook houdt het in dat u op deze plek terecht kunt voor kleine behandelingen als nagels knippen of om de tanden van uw huisdier te laten reinigen. Deze handelingen worden door de paraveterinair assistente gedaan. Een afspraak maken is niet nodig.

Trimsalon Maasdijk
In onze trimsalon kunt u met of zonder afspraak terecht voor een snelle verfrissende wasbeurt voor uw hond maar ook het rasspecifiek , trimmen , knippen en scheren behoort tot de mogelijkheden . Natuurlijk is knippen en uitkammen of scheren van een kat ook mogelijk. Ook kunnen de dieren alleen gewassen worden, indien u dit wenst. Het is natuurlijk gemakkelijk dat er een dierenarts in de buurt is als er aanleiding is om hem erbij te roepen. Gediplomeerd honden trimster Miranda Bosloper geeft u graag advies en een vrijblijvende prijsopgave .

Huisdieren en voeding
Het is langer wetenschappelijk bewezen dat een goede voeding van wezenlijk belang is voor een optimale gezondheid van uw hond of kat het is zelfs mogelijk om uw huisdier een langer en beter leven te geven met speciale dan wel op leeftijd en formaat /ras afgestemde (dieet) voeding. In onze klinieken hebben wij gekozen voor de hoogwaardige exclusieve voedingen van Specific en Hill's . Ook in Dierenkliniek Maasdijk hebben we alle voeding op voorraad. Deze voedingen onderscheiden zich door het gebruik van ingrediënten van uitstekende kwaliteit en zijn vrij van genetisch gemodificeerd eiwit. Bovendien wordt bij de onderzoeken en ontwikkeling van de voeding gelet op diervriendelijkheid. De dieetvoeding is uitsluitend in onze klinieken verkrijgbaar en niet in de dierenwinkel! Onze gediplomeerde paravet- voedingsdeskundigen geven u graag een vrijblijvend en gratis voedingsadvies .

Gewichtsprogramma
Ongeveer 45% van de honden en katten in Nederland heeft te kampen met overgewicht. Een volwassene die 80 kilo hoort te wegen en 96 kilo weegt kun je vergelijken met een kat die 5 kilo zou moeten wegen en 6 kilo weeg. We spreken van zwaarlijvigheid als er sprake is van 15-20% overgewicht. Daarbij liggen er voor de gezondheid een aantal gevaren op de loer: - suikerziekte: bij katten wordt de kans hierop 2-4x hoger - verhoogde hartslag en verhoogde bloeddruk - longaandoeningen met kortademigheid en verminderd uithoudingsvermogen - gewrichtsaandoeningen, versnelde slijtage (artrose) - huidklachten, zoals een vettige of schilferige huid - verminderde weerstand tegen ziektes - gedragsafwijkingen die zich uiten in neerslachtigheid en gebrek aan interesse - vetgezwellen

Om deze vorm van gezondheidsbedreiging aan te pakken hebben we in onze Dierenklinieken een gewichtsprogramma opgezet. Dit afvalprogramma is erop gericht om uw hond of kat op een geleidelijke, verantwoorde wijze af te laten vallen. Vervolgens is onze nazorg erop gericht om dit gewichtsverlies ook blijvend te houden.

Angst bij uw hond/ Oud- en Nieuw
Voor veel honden komt het vuurwerkprobleem weer om de hoek kijken. Dit is echter niet de enige vorm van angst voor een hond: veel honden hebben ook naast het vuurwerk last van angst en daarbijbehorende stress. Tekenen van stress kunnen zijn: speekselen, braken, hijgen, nervositeit en/of hijgen. Hoe een probleem van angst kan worden aangepakt en/ of opgelost zal mede afhangen van de oorzaak. Een algemeen hulpmiddel hierbij kan bestaan uit geruststellende feromonen. Een feromoon is een stof die zoogdieren natuurlijk produceren om boodschappen door te geven aan dieren van dezelfde soort.
Een analoog van dit hondenferomoon is verwerkt in de vorm van een D.A.P. Halsband. Daarnaast was er al de beschikking over de D.A.P. Verdamper en de D.A.P. Spray.
Indicaties voor gebruik van de D.A.P.'s:
 • een pup laten wennen in een nieuw huis en nieuwe situaties.
 • een asielhond laten wennen in een nieuw huis.
 • verlatingsangst.
 • angst voor geluiden in huis of buitenshuis, zoals bv vuurwerk.
 • beheersen van reisangst.

  Wist u dat !

 • Paraveterinair Carola ons tijdelijk gaat verlaten om het moederschap te vervullen. Zij gaat 31 december met zwangerschapsverlof en komt weer in augustus bij ons terug. Ze neemt ook ouderschapsverlof.
 • Dierenarts Bas Janssen bijna niet kan wachten om met veel enthousiasme aan de slag te gaan in Dierenkliniek Maasdijk hij daar tijdelijk dagelijks bijgestaan zal gaan worden door Lies van Essen.
 • Lies dus voorlopig niet meer op de Fenacoliuslaan werkzaam is maar dat zij het geweldig vindt om in Maasdijk aan te slag te gaan.
 • Ondanks de overlast van het bouwen in de Havenstraat het mogelijk is om naast de kliniek aan de Fenacoliuslaan te parkeren ! er zijn 5 gereserveerde parkeerplaatsen op het terrein van Autobedrijf Koree.
 • Dierenarts Scholten al meer dan 27 jaar dierenarts in Maassluis is, hij nog iedere dag bijleert, nog steeds veel plezier in zijn werk heeft en voorlopig nog niet met de VUT gaat.
 • Paraveterinair Wil de Jong (Fenacoliuslaan) onder auspiciën van Dierenbescherming Delfland een kattenopvang runt en zij met enige regelmaat voor leuke herplaats katten een tehuis zoekt.
 • Het in Dierenkliniek de Polder steeds voller wordt omdat dierenarts Ad Stolp steeds weer de nieuwste en modernste apparatuur aanschaft. er twee nieuwe charmante assistentes bijgekomen zijn om het team te versterken. Miranda Bosloper ( trimster en assistente) en Suzanne Baauw (paraveterinair assistente). Zij zijn in oktober en december resp. aan de slag gegaan in Dkl de Polder. Miranda gaat binnenkort in Dkl Maasdijk werken

  Ten slotte wensen wij u en uw huisdier (en) prettige feestdagen toe en vooral een gezond nieuwjaar! nieuwjaar!

  Vriendelijke groeten van de teams van Dierenkliniek Maassluis , de Polder en Maasdijk:

  Ernst Scholten, Ad Stolp, Bas Janssen, Carola Vervenne, Angela Doorn, Wil de Jong, Lies van Essen, Petra 't Hart, Janneke Stam, Marlies Kortenoeve, Miranda Bosloper en Suzanne Baauw.
    september 2007

  Juli en Augustus 2007

  Deze maanden worden er veel jonge hondjes en katjes geboren. Op Dierenkliniek Maassluis was er recent een keizersnede.

  Een gemakkelijke en belangrijke eerste stap naar het ontdekken van 'verborgen nierschade' bij uw kat is het verzamelen en laten onderzoeken van urine van uw kat bij onze praktijken. Novartis introduceert de gratis niercheck kit voor katten, waarmee u op eenvoudige wijze thuis een urinemonster kunt verzamelen en aanbieden aan de dierenartspraktijk. Wanneer u de niercheck kit aanvraagt, ontvangt u bovendien een leuke attentie voor uw kat – deze zal u dubbel dankbaar zijn! Vraag hem nu aan.  In de maand september moeten de konijnen een herhalingsvaccinatie hebben tegen myxomatose. De oproepen worden in de laatste week van augustus verstuurd. Deze maand hoeft de vaccinatie van VHS niet gedaan te worden, deze blijft een jaar geldig en wordt pas weer in maart geadviseerd. Wat deze ziekten inhouden en hoe konijnen het krijgen kunt u nalezen onder het kopje 'dierinfo - overige'.
    mei/juni 2007

  Mei en Juni 2007

  De zomervakantie komt er weer aan. Mensen zijn met hun honden vaker en langer buiten. Ook reizen de dieren vaak mee als mensen op vakantie gaan. Door de hogere temperaturen worden de omstandigheden voor parasieten ook gunstiger. Wij hebben wat tips op een rijtje gezet

  In de maand juni doen wij natuurlijk mee met de chipaktie die in het hele land aan de gang is.
    maart 2007

  Maart 2007

  Deze week worden de KONIJNEN-vaccinatieoproepkaarten verstuurd. We proberen zo om voor de zomer alle konijnen weer opnieuw te beschermen tegen myxomatose en VHS virus. Wat deze ziekten inhouden en hoe konijnen het krijgen kunt u nalezen onder het kopje 'dierinfo - overige'.
    februari 2007

  Februari 2007

  Als je op zoek gaat op internet naar een nieuw puppie, kun je van alles tegenkomen. Dit overkwam de familie Ankone.

  Volgens mevrouw Ankone waren ze op het internet op zoek naar een puppie toen ze toevallig informatie over een Shi-tsu van 5 jaar oud tegenkwamen die er erg verwaarloosd en zielig uitzag. Ze kon gratis opgehaald worden in Groningen. Wat doe je dan als echte dierenliefhebber? Een puppie kan altijd wel een nieuw huisje vinden, zo dacht mevrouw Ankone, maar dit zielig uitziend hondje misschien niet. Dus reisde de familie af naar Groningen om Zoë daar op te halen.

  Wij zagen haar voor het eerst in onze kliniek verschijnen eind januari:


  Zoals mevrouw Ankone al dacht was Zoë inderdaad sterk verwaarloosd. Het lieve beestje zat onder de vlooien en had last van wormen. Haar huid was op diverse plaatsen ontstoken en ze had heftig ontstoken oren, waardoor er een nare lucht om haar heen hing. In overleg met mevrouw Ankone hebben we besloten dat Zoë een flinke opknapbeurt verdiende. Daarom kreeg ze eerst een trimbeurt in de salon van Dierenkliniek Maassluis aan de Fenacoliuslaan. Na de was-trimbeurt werd Stronghold(R) op de huid toegediend, waardoor de vlooien en andere parasieten zoals wormen en oormijten ook gedood zouden worden. De ontstoken huid moest langdurig behandeld worden met antibiotica injecties. De oren werden langdurig met antibioticazalf behandeld. Daarna zou ik haar opnieuw beoordelen.


  Een week na de behandeling waren de eerste resultaten al heel goed te merken. De huid begon rustiger te worden, de stank van de oren was verdwenen. Zoë zag er nu al een stuk beter uit en was ook heel wat vrolijker geworden. Ongetwijfeld had ze erg veel last gehad van oorpijn en irritatiejeuk door de vlooien. Maar door de toewijding van haar nieuwe bazinnetje ging alles nu een stuk beter!!! Omdat de infecties onder controle waren, kon ze nu gelukkig gevaccineerd worden als preventie voor infectieziekten.


  14 dagen na het eerste consult kwam Zoë weer om de injectie met het antibioticum voor de volgende periode van veertien dagen te laten herhalen. De eigenaresse had haar oude voer vervangen door een premium voer van een bekend merk, maar nu leek het dat de jeuk op het kruis en de rug van Zoë weer terugkwam. Omdat ze allergisch leek te zijn voor deze voeding, hebben we haar een nieuw type voer voorgeschreven: eicosa-voeding van Specific. Hierdoor neemt de irritatie van de huid snel af. Verder kan eventuele jeuk onder controle gehouden worden door haar regelmatig met speciale shampoo te wassen. Het resultaat kunt u hieronder beoordelen.


  Een prachtig verzorgd hondje. Vreselijk lief. Zo zie je maar wat je met toewijding en dierenliefde kunt bereiken. Hopelijk kan haar baasje nog jaren lang van haar genieten.
    januari 2007

  31 januari 2007

  Onlangs werd dit vogeltje: een goudhaantje, door een jogger op straat gevonden. Het diertje was verzwakt en vloog niet meer weg. De jogger heeft het vogeltje opgetild en naar Dierenkliniek Maassluis gebracht. Nadat dierenarts Bas Jansen het goudhaantje grondig had onderzocht en gezond doch wat uitgeput had verklaard, is het opgehaald door de dierenambulance. Deze heeft het goudhaantje naar de volgelopvang gebracht zodat het vogeltje weer kan aansterken om later weer terug te kunnen worden geplaatst in de vrije natuur. Dat is waar vogeltjes thuishoren.


  Hulde aan de dierenarts en het personeel van de dierenambulance en vogelopvang die dit allemaal mogelijk maken.........


  Voorgaande jaren:

  2016 ]
  2015 ]
  2014 ]
  2013 ]
  2012 ]
  2011 ]
  2010 ]
  2009 ]
  2008 ]